راهنمای خرید پیجینگ نرم افزاری

سامانه ای ایست جهت ارسال پیام صوتی در محوطه های داخلی و فضای باز. بیشتر پیام های صوتی ارسال شده در سیستم های صوتی جهت فراخوانی افراد ، پخش پیام های هشدار، موزیک، رادیو اذان و موارد مشابه است.

سیستم پیجینگ بر اساس نوع تکنولوژی به دو دسته تقسیم می گردد:

  1. سیستم پیجینگ آنالوگ/سنتی
  2. سیستم پیجینگ تحت شبکه

در بسیاری از شبکه های ویپ نیاز به اتصال سیستم پیجینگ سنتی با سیستم تلفن ویپ و یا ایجاد سیستم پیجینگ مبتنی بر شبکه مورد نیاز می باشد. در ادامه به دو شیوه معمول در پیجینگ خواهیم پرداخت. به شما توضیح خواهیم داد که چگونه می توان پیچینگ تحت شبکه رومیزی را توسط یک IP PBX و تلفن های ویپ ایجاد کرد و یا کار را به نحوی گسترش داد که بتوان بلندگو ها و آمپلی فابر هایی که از پروتکل SIP بهره مند هستند را به کاربرد. در انتهای این راهکار شما می توانید بر اساس نیازتان ، شبکه پیجینگ خود را راه اندازی نمائید.

 

Unicast IP Paging

برای آشنایی بیشتر شما با نحوه کارکرد پیچینگ تحت شبکه بهتر است با دو روش انجام پیجینگ آشنا شوید . در ایتدا یونیکست را شرح می دهیم . در این شیوه فراخوانی افراد و یا پایانه ها به صورت یک به یک انجام می گردد . شما می توانید در مرکز تلفن خود تعدای Page Group ایجاد نمائید و برای مثال داخلی 400 را برای فراخوانی داخلی هایی که در این Page Group قرار داده اید استفاده نمائید .

همانطور که مشاهده می کنید در شیوه Unicast محدودیتی وجود دارد. این محدودیت در سازمان ها و محیط های بزرکتر بیشتر به چشم می خورد. مثلا در بیمارستان ها و دانشگاه ها که شما نیاز دارید تا فضاهای خاص و افراد خاصی را فراخوانی نمائید. راهکار مناسب برای فضاهای بزرگتر Multicast است.

 

Multicast IP Paging

یونیکست و مالتی کست کار مشابهی انجام می دهند با این تفاوت که در مالتی کست در فضا های مختلفی می توان این کار را انحام داد. اجازه دهید مثالی بزنیم. بیمارستانی را در نظر بگیرید که در آن تمامی تلفن های رومیزی و بلندگوها تحت شبکه است. بخش اورژانس 5 بلندگو دارد و بخش های آزمایشگاه و بستری به ترتیب 3 و 10 بلندگو دارند. در روش یونیکست با یک داخلی می توانیم همه باندگوهای اورژانس، آزمایشگاه و بستری را داخل یک Page Group قرار دهیم و همه را با هم پیج کنیم ولی در روش مالتی کست برای هر بخش Page Group های جداگانه تعریف می کنیم.

در روش مالتی کست می توانیم بدون پیج کردن بخش های بستری، دیگر بخش ها را با هم پیج کنیم و یا به همین شکل از آرایش های مختلفی برای پیج کردن محیط ها و افراد مختلف استفاده نمائیم.

بعد از شرح روش های پیجینگ به تجهیزات پیجینگ و هزینه های محتمل خواهیم پرداخت.

 

پیجینگ رومیزی

در این شیوه عمدتا تجهیزات پیجینگ شامل تلفن های رومیزی می گردد که قابلیت پیجینگ دارند. در پیجینگ رومیزی می توان یا یکی از روش های Unicast  و یا Multicast آیپیفون های روی میز را فراخوانی کرد. به محض فراخوانی این تلفن ها اسپیکر های آنها فعال می گردد. در شیوه تنظیم پیجینگ رومیزی می توانیم در ابتدا یک پیغام بوغ به منزله آغار عملیات پیجینگ پخش نمائیم و یا اجازه دهیم تا فرایند تماس با زنگ خوردن گوشی تلفن ادامه یابد تا زمانی که کاربر تماس را پاسخ دهد .

س این تنظیمات ممکن است با موضوع بیزینس شما در ارتباط باشد. مثلا در یک فروشگاه با توجه به اینکه فروشنده ممکن است در حال مذاکره با مشتری باشد می توانیم از فرایند تماس استفاده نمائیم ولی در یک بیمارستان ممکن است زمانی برای از دست دادن نداشته بشیم و می توانیم در این وضعیت بعد از یک پیغام بوغ شروع به پخش پیغام نمائیم. اکثر تلفن های آیپی چنین قابلیتی را دارند. برخی از تلفن های دکت (بی سیم) قابلیت پیجینگ ندارند و حتی مجهز به Speakerphone هم نیستند.

 

پیجینگ با توان بیشتر

در ظرفیت های بالاتر پیجینگ حتما نیاز به ادوات قوی تری داریم مثلا آمپلی فایر ، بلندگو و اینترکام هایی که توان بیشتری برای پیجینگ دارند. امروزه برند های مختلفی در دنیا وجود دارند که این تجهیزات را تولید می کنند. برند هایی مثل مگاتل، والکوم و سایبر دیتا که ساخت تایوان، آمریکا و کانادا هستند نمونه های از این برند ها می باشند. اکثر تجهیرات پیجینگ تحت شبکه PoE هستند و تنها دارای یک پورت شبکه هستند. از استاندارد SIP استفاده می کنند و قابل رجیستر شدن در تمامی مراکز تلفنی استاندارد دنیا هستند.

 

ابزار های پیجینگ تحت شبکه

1.بلند گوهای تحت شبکه

این بلندگوها در نمونه های ساخته شده مشابه بلندگوهای رایج در بازار هستند با این تفاوت که دارای یک برد الکترونیکی هستند که امکان ارسال و دریافت صدا بر روی بستر شبکه را فراهم می سازد. بلندگوهای سقفی و برخی از بلندگو های دیواری با توان پایین می توانند PoE باشند. این بلندگو ها همانند یک داخلی در مرکز تلفن رجیستر می شوند.

2.آمپلی فایر های تحت شبکه

از آمپلی فایر های تحت شبکه عمدتا برای اتصال بلندگو های معمولی استفاده می شود. این آمپلی فایر ها مبتنی بر SIP هستند و بیشتر برای محیط هایی که تعداد بلندکوهای زیادی برای پوشش مورد نیاز می باشد مورد استفاده قرار می گیرند.

3. آمپلی فایر های آنالوگ   

نسل سنتی آمپلی فایر های تحت شبکه هستند و در ظاهر همانند سری تحت شبکه هستند ولی با این تفاوت که روی بستر کابل مسی کار می کنند و علاوه بر نداشتن امکانات فراوانی که نوع تحت شبکه دارند، قابلیت مدیریت از راه دور را نیز ندارند .

4. اینترکام

اینترکام ها و کنسول های رومیزی ابزاری هستند که به عنوان نقاط پایانی (station) عمدتا دارای یک کلید فراخوان هستند و یه کمک این دکمه می توانند یک یا مجموعه ای از داخلی ها را با آن فراخوانی کرد. گاها اینترکام ها دارای صفحه کلید شماره گیری هستند.

5. تلفن های صنعتی و ضد انفجار

تلفن هایی هستند که به عنوان نقاط پایانی (station) مورد استفاده قرار می گیرند و می توان از آنها برای فراخوانی نقاط دیگر استفاده کرد. این تلفن ها نیز در نوع آنالوگ و IP موجود هستند.

6. ATA یا مبدل آنالوگ به IP

کاربرد ATA برای تبدیل کاربری تلفن های IP و اینترکام ها به تلفن ها و اینترکام های تحت شبکه است.

 

 

 

مزایای استفاده از پیچینگ تحت شبکه

  • قابلیت گسترش آسان
  • کاهش کابل کشی
  • امکان اتصال به خطوط تلفن شهری
  • امکان استفاده از تلفن های رومیزی به عنوان پیجر
  • سهولت مدیریت

شمای طرح آنالوگ 

شمای طرح IP

 

 

 

 

شرح: در این طرح تمامی تجهیزات به صورت تحت شبکه و مبتنی بر پروتکل SIP در نظر گرفته شده است. در صورت وجود کابل کشی تحت شبکه ، این راهکار به لحاظ هزینه های نگهداری و کابل کشی مجدد مقرون به صرفه می باشد.

 

شمای طرح ترکیبی

 

شرح: در این طرح مبدل هایی قبل از تلفن ها و اینترکام های آنالوگ قرار می گیرد که امکان اتصال به مرکز تلفن آوا را میسر می سازد. آمپلی فایر ها به صورت تحت شبکه و مبتنی بر پروتکل SIP در نظر گرفته شده است که می توانند خروجی آنالوگ داشته باشند.

در صورت وجود کابل کشی تحت شبکه، این راهکار به لحاظ هزینه های نگهداری و کابل کشی مجدد مقرون به صرفه می باشد. همچنین در این راهکار در صورتی که کارفرما بودجه کافی برای تامین بلند گوهای تحت شبکه را نداشته باشد می توان از بلند گوهای آنالوگ استفاده نماید.

 

نمایی از طرح پیشنهادی دلتا

 

 

مرجع مقاله: نت استاک

در تاریخ 9 اردیبهشت 1403به روز رسانی شد.

۵
از ۵
۲۰ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

اخرین نوشته‌ها

دیگر نوشته‌ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید